Крайно време е да се вземе решение и антигенните тестове да

...
Крайно време е да се вземе решение и антигенните тестове да
Коментари Харесай

Доц. Киров: Антигенните тестове трябва да се въведат най-скоро |

Крайно време е да се вземе решение и антигенните проби да бъдат въведени като първа линия. Да се признае, че това е методът да се потвърди болестта и това да е годно за карантиниране и всичко обвързвано с лекуването на инфекцията. Това сподели по Българска национална телевизия доцент Любомир Киров, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари у нас.

Според него с бързите проби броят на инфектираните внезапно ще се усили, само че това не трябва да ни плаши.

" Когато ги обхванем бързо и се изолират, ще спрем разпространяването, което ще докара и до понижаване на натиска върху лечебните заведения ", сподели той.

Той сложи въпроса и за прецизиране на процедурата по спомагателните проучвания за доказване на заболяването като даде образец с рентгеновата фотография, която може да бъде направена доста мъчно при сегашните условия, а това е методът да се откри пневмония при пациента.

По мотив лечението по телефона, той разяснява:

" Ако ние съблюдаваме прецизно заповедта, всички би трябвало да бъдат съветвани по телефона, само че голямата част от нас всекидневно се срещаме с пациенти със признаци. Натрупахме задоволително опит и дали ще е по телефона или онлайн в 99% можем да диагностицираме болестта. "

Шефът на общопрактикуващите лекари реагира остро и на апела на доцент Мангъров, персоналните лекари да стартират да си лекуват пациентите онлайн:

" Нека всеки гледа своето поле на работа и да не се меси и да не разяснява какво вършат другите. Ако има някаква добра концепция да я каже, само че дотук не съм чул такава. Над 60 000 несъмнено са към този момент интензивно болните, от които около 7 % са в болница. Това са 3-4 хиляди индивида. Останалите 56 000 кой ги лекува? Доц. Мангъров да гледа отделението, което му повериха, където има 80 заболели, от които той сподели, че 2/3 са за изписване, т. е. 25 души. Ако той гледа 25 индивида в продължение на 15 дни, нашите са среднодневно по 50 и стават от ден на ден. "

Според доцент Киров от така наречен зелени коридори няма смисъл. Достатъчно е пациентите да носят маска и да съблюдават отдалеченост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР